tisdag 24 april 2012

Hallstahammar bäst i länet!

Mkt trevligare rubrik idag! Hallstahammar är bäst i Västmanland på företagsklimatet! Jättekul att vi klättrat och nu ligger på 51 plats i Sverige och bäst i länet! Vi slog Västerås !!!
Uthållighet lönar sig skriver Svenskt näringsliv. Nu vill vi bara ha till LOV en också. Något som mycket väl kan vara det som tar oss upp i toppen i företagsrankingen!
Hejja Hallstahammar!

fredag 20 april 2012

Hallstahammar är sämst i länet!!!!

Hallstahammar är sämst i länet! Sämst!!!!
Och på en landsomfattande rakning hamnar vi på plats 248 av 290 med andra ord är vi bland de sämsta i Sverige också.
Vad pratar jag om? Jo, Hallstahammars skolresultat och andelen elever som är godkända i alla ämnen!

Vi skapar i Hallstahammar "sociala analfabeter" för att citera en vän. 70,4% av våra elever - våra barn och ungdomar klarar skolan - resten 3 av 10 klarar den inte!

Det här är katastrof och värre blir det. Ni som läst mina tidigare inlägg om kunskapsresultaten i åk 8 vet vad vi har att vänta om ett år och några månader....

Solen på himlen är att vi har duktiga elever också med höga meritpoäng men som helhet är våra kunskapsresultat i Hallstahammar inte bra - inte bra!!!!

fredag 13 april 2012

Fler inför ungdomsavtal


Det blir ingen strejk för handelsanställda strejken är avblåst och man har kommit överrens. Det som är än mer glädjande är att man infört sk ungdomsavtal för ungdomar under 20 år under ett års tid kan få praktik och prova på ett yrke med 75% av lönen.
Nu finsn alltså ungdomsavtal på såväl Volvo som inom Handeln. Kanske även i Hallstahammar i framtiden?!
Här kan du läsa alla mina inlägg om Ungdomsavtal! Ha en trevlig fredag!

onsdag 11 april 2012

Fysik aktivitet i skolan - ett sätt att förbättra skolresultaten

Bunkefolprojektet är ett bra exempel på hur man kan förbättra skolresultaten i skolan med daglig fysisk aktivitet. Jag har följt projektet på olika sätt under min tid i idrotten och det är ett väldigt intressant projekt. Nu har en långsiktig studie om projektet publicerats där det påvisas såväl lugnare skolklimat som förbättrade skolresultat.

P4 Västmanland  sände i morse ett inslag om rapporten och jag spetsade genast öronen. Jättekul att projektet nu påvisar positiva resultat! Givetvis borde vi införa något liknande i Hallstahammar. Dags att skriva förslag =)

Sociala media policy på plats

Äntligen klubbades igår en policy kring sociala media i Hallstahammar! Snart (kanske) är vi igång även i Hallstahammars kommun.

tisdag 10 april 2012

Insändare i dagens VLT

Lång väg från ord till handling i Hallstahammar
Just nu debatteras det kring årskurs 6 placering i Hallstahammars skolor.
Frågan är om de ska vara kvar på mellan- eller ska de vara placerade på högstadieskolorna. Majoriteten, Socialdemokraterna och förvånande nog även Vänsterpartiet har nu haft ett år på sig att fatta besluta om en utredning om årskurs 6´s placering. Men ännu har inget hänt. Hur lång tid får det ta att gå från ord till handling? Vänsterpartiet la ett initiativ i frågan i april 2011. Initiativet las för beredning.
Alliansens förslag om en utredning hösten 2011 röstades ner och ytterligare ett initiativ från Vänstern las till beredning i början av 2012. Hur kan det få ta ett år utan beslut? Vänsterpartiet - sitter ni inte i majoritet? Att utreda frågan är precis vad som borde ske och det borde ha varit klart för länge sen!
ANNA LUNDBERG (FP), HALLSTAHAMMAR

söndag 8 april 2012

Ungdomsavtal på Volvo

Volvo inför ungdomsavtal och 1200 unga får chansen till ett jobb. IF Metall gillat satsningen men inte Stadsministern. Hur som helst är det just den här typen av avtal vi motionerat om i kommunfullmäktige i Hallstahammar.
Jag tror att fler ungdomsavtal - inte bara på VOLVO vore ett bra sätt för unga att få in en fot på arbetsmarknaden. Vi får se hur lång tid det dröjer innan vi får svar på motionen. KD fick vänta i sex år på svar om värdighetsgarantin...

tisdag 3 april 2012

"Med en dåres envishet" Mattesatsning - kanonbra!

"Med en dåres envishet fortsätter utbildningsminister Jan Björklund (FP) att slåss för en bättre svensk skola." skrev Öresundsposten i nov 2011 - idag lanseras ytterligare satsningar på området. 1 000 mattelärare ska utbildas till coacher. Jättebra tycker jag!

Detta stärker både matematikundervisningen och ger duktiga mattelärare en chans att förkovra sig i sitt ämne och lära ut detta till sina kollegor så att ännu fler kan inspireras och lyfta sin undervisningen allt för elevens bästa. Precis så ska det ju vara. Det här är också ett jättebra sätt att lyfta duktiga lärares status och givetvis ska det också synas i plånboken.

Vi ska lära av de som kan och lyckas och samtidigt lyfta dem och inspirera fler. Det här går helt i linje med det vi vill i Folkpartiet i Hallstahammar.

Adjö Jante och välkommen bättre matteresultat! Hoppas att flera duktiga mattelärare i Hallstahammar nappar på detta! Vi skulle behöva det!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...