torsdag 22 maj 2014

Glöm inte att rösta den 25 maj!

Varför ska du rösta på Folkpartiet? Här berättar jag varför jag röstar på Marit Paulsen!

fredag 16 maj 2014

Vem ska besluta om läxor - lärare eller politiker?

Jag tycker att lärare ska besluta om läxor - inte politiker. Däremot ska vi som politiker ge resurser till skolan så att alla elever som behöver och vill får läxhjälp flera gånger i veckan av utbildade pedagoger.

Folkpartiet Hallstahammar har lagt förslag på såväl läxhjälp, lov- och sommarskola och vi vill även anställa fler speciallärare i skolan för att alla elever ska få det stöd de behöver. Vi har fem miljoner extra för det i vår budget för 2015!

Men läxor - det ska lärare besluta om inte politiker!

Se inslaget om läxor i Hallstahammar som igår sändes på Tvärsnytt

onsdag 7 maj 2014

Varför söker inte Hallstahammar efter förstelärare?

Förstelärare är skickliga lärare som får ett rejält lönelyft tack vare regeringens satsning på fler karriärvägar för lärare. I Hallstahammar har satsningen gett 20 nya tjänster där duktiga lärare får 5 000 kr mer i plånboken varje månad. Snacka om lönelyft. Kan jag också få det...

I första etappen anställdes fem förstelärare i Hallstahammar. Fem duktiga lärare som redan hade anställning i kommunen. En gedigen ansökningsprocess gjordes och jag tror att de som fick tjänsterna var väl kvalificerade personer som var väl värda den nya möjligheten som tjänsterna ger.

Redan när dessa tjänster tillsattes var jag dock kritisk till hur besluten om förstelärartjänsterna fattades i Hallstahammar. Tjänsterna som tillsattes var nämligen inte permanenta utan ettårsförordnanden. Vi som politiker hade inget att säga till om i detta utan det beslutades av tjänstemän och det tycker jag var helt fel.

Till hösten ska 15 st nya förstelärare tillsättas men inte en enda tjänst är utannonserad på kommunens hemsida under "lediga tjänster". För mig är det ofattbart!

Vill man inte ha duktiga lärare i och till Hallstahammar?
Se tex hur man gör i Stockholm
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...